Thursday, December 25, 2014

@ Jeju. . Day 2.
Since kali ni travel 2 orang saja. .. so en hubby sangat jaga time management. ... so early in the morning dah nak kena gerak. ...So sebelum tu aku siapkan breakfast dulu. ... aku masak nasi goreng n nasi mushroom. ... sambal ikan bilis aku dah bawa dari Malaysia. ..

Our Breakfast

Depan Kereta Sewa @ Elantra
 Since baru semalam saja kami sampai ke Jeju... so skill hubby untuk drive still tak berapa ok. .. ( Korea adalah left driving so nak kena get used to it sebelum nak dapatkan smooth driving)..so rasa berdebar debar naik kereta still ada. .. hihihihi
Internet Pakej with car

GPS in English
 First destination hari ni adalah Yongduam Rock ( 용두암 )..batuan gunung berapi di tepi laut,,,then kami move to Mysterious Road- Jalan ni sangat best... kereta kita boelh bergerak sendiri tanpa hidupkan enjin and kita nampak kereta mendaki bukit kemudian kami jelajah jalan dalam cross tengah tengah jeju.... next stop Yongmeori Beach ( 용머리해안 ),, apa yang special tempat ni adalah.. UNESCO dah gazetkan tempat ni sebagai 7 World nature wonder.. kami lunch disini.. then kami gerak ke Cheonjeyeon Falls ( 천제연폭포 ).  Uniknya waterfall ni..dia dudk tgh tgh bandar...


Yongduam Rock ( 용두암 )

Mysterious Road

Yongmeori Beach ( 용머리해안 )
 Cheonjeyeon Falls 
 Kemudian kami ke Jusangjeolli Cliff ( 대포주상절리 )..another batuan gunung berapi di tepi laut..... next we heading to Soesokkak Estuary ( 쇠소깍 ).. niat di hati nak main bot.. therefore kami sampai sini dah almost 5.30pm.. dah tutup....masa ni perut dah lapar.. so after sightseeing skit skit,..

 Jusangjeolli Cliff ( 대포주상절리 

Harga lebih kurang RM 100+



 Next destination... Ilchulbong ... kami bermalam di Ilchulbong Hotel.., Dinner kami makan korean food di restoran seafood..... It's really delicious.... lepas dinner, terus check in.. rehat. sebab esok pagi nak tengok sun rise.. kat area Ilchulbong ni banyak restoran seafood so senang nak makan.... 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)