Sunday, December 18, 2011

How much expressed milk will my baby need?

sekarang nie aku dah start tinggalkan baby dekat maid, untuk pergi kedai.. or pegi mana-mana yang dekat.. maid yang baru nie asyik bagi jer susu... nasgis jer, susu....
exampe, semalam aku tinggalkan baby 3 jam... dia abiskan susu 6 oz.... banyak tue... jenuh nanti bila aku naik keja....berapa banyak perlu aku spare

So aku duk search kat internet.. so aku jumpa website nie... yang aku rasa amat berguna....mengira jumlah susu yang diperlukan oleh baby

Sunday, November 27, 2011

Pengalaman Berpantang di rumah sendiri

Hari nie dah 21 hari umur Ikmal.... bersamaan 21 hari aku dalam pantang.. emmm... separuh lagi perjalanan seblum abis pantang.... boring ooo duduk rumah......
mmm .. aku barau perasan... aku x upadate langsung citer masa aku mengandungkan ikmal.... maybe sebab aku feed up bila orang sekeliling mengata-ngata..." aku nie keja beranak jer".. abaikan cakap-cakap orang... bukan kita boleh convince kan semua orang pun

Kali nie aku berpantang sendiri.. tak balik kampung.. mmm.. alhamdullilah... pengalaman yang dulu-dulu banyak membantu.....
Ikmal budak yang baik..... macam biasa.. aku memilih fully bf.. sekarang dalam process menyimpan stock.....

Aku rasa bila aku berpantang di KL, hubby pun lebih happy kot... sebab dia tak payah ulang alik balik kg.... lagipun anak-anak rapat dengan dia.. jenuh jugak aku nak handle sorang-sorang kat kg...

Pada hari yang 21 nie.. aku rasa badan aku semakin kuat.... cuma homoroid aku tak berapa ok lagi... fobia bila nak buang air besar.......

Ok dulu kot takat hari nie.. nanti aku update lagi.....

Wednesday, November 16, 2011

Muhammad Arif Ikmal


Alhamdullilah... Muhammad Arif Ikmal dilahirkan pada 7 November 2011 ( 7.11.11) @ Seven Eleven... :-) btul2 sehari selepa raya haji, tepat 6.52 am..... ingat nak tunggu 11.11.11... tapi, ikmal dah tak sabar nak tengok dunia......
Mmm...sampai ke hospital pkul 5 pg......4 cm... tapi kalau nak ikutkan dah start sakit dari malam... tapi cuba bertahan selama yang boleh... sampai la dah x tahan......then baru pegi hospital....

Kelahiran Ikmal agak senang.... sebab dengan sekali push jer.. selamat dah keluar...mmmm.....sama seperti abang Ifran, tanda nak beranak hanya lah contraction, takde bleeding, or water bag pecah.... semua tue, bila nak beranak Doktor yang buat.....So this is the 4th time, aku beranak dengan Doktor yang sama.....

Semoga Ikmal menjadi anak yang soleh buat mama dan abah.. Amin

Tuesday, July 05, 2011

Dinner 2011- Red Carpet

Gambar dept dengan Big Boss


10 tahun keja di Jusco

Wednesday, January 19, 2011

Singapore Trip 2011

14.1.2011, a day before my birthday... Company buat trip pegi Singapore.......x jalan mana-mana pun.... official visit to FairPrice...... leas tu pegi China Town, last sekali pegi Takashimaya di Orchard Road.
Possing semasa tunggu bas balik JB
On the way nak ke ION Mall
Takashimaya at Orchard Road
China Towm
FairPrice Xtra at Nex Mall Seragoon
Marina Hotel
Somewhere at Beduk

FairPrice at Marina Bay

Birthday Mama dan Abah

1.1.11 Birthday Abah... 15.1.11 Birthday mama.......
Masa birhday mama.. mama pegi outstation JB... Masa bithday abah.. kita pegi celebrate kat Dataran Merdeka..... tengok bunga api....

Nie present abah bagi kat mama..... Thanks darling...

Present from abah

kek from En Hariri

Irfan's 2nd Birthday

11.1.11 .... Irfan genap 2 tahun..... Masih bf... cuma tak eksklusif dah...Semakin bijak dan petah bercakap.....

Semoga Irfan menjadi anak yang soleh dan berjaya.... Amin