Monday, October 25, 2010

Thursday, October 07, 2010

Tuesday, October 05, 2010

Aida 4th' s Birthday and Open House

Last Sunday, buat birthday Aida, and open house... Alhmadullilah.. ramai guest... semua masak sendiri.. nasib baik adik mai tolong sekali... kalau tak, mau patah kaki.. gambar from officer cameraman blum abis upload lagi.......once complete nanti aku upate...

So layan dulu pic-pic nie...


Tiup Lilin









Kek orderdari kakak yang order kek anis dulu

Tuesday, September 28, 2010

Addict Drama Bersiri Jepun/ Korea.....

Sejak 2 menjak nie.. tetiba addict cerita Jepun or Korea. Semalam , sepanjang malam aku tgk citer 4 episod ( 4 jam) citer Hana Yori Dango...dia ada 2 session.... 1st session dah diabiskan masa bulan posa lepas..... Malam nie nak abiskan last episod... then nak sambung tengok movie dia... kira movie nak final ending la... ending dia buat dalam movie.. bukan movie tu dia compress session 1 and 2 ..memang layan la citer dia....hehhehe .. kes naya betul...yang detail movie dia... refer sini Hana Yori Dango-Final

Sebelum citer nie.. aku tengok " Full House" .. nie citer korea..... yang nie pun best.....sweet and romantic...napa la kat Malaysia takde citer-citer sweet macam nie... kan best.. hhehehe

Tuesday, September 21, 2010

Hyperthyroidism

Beberapa minggu yang lepas.. aku rasa lain sgt badan aku… letih yang melampau-lampau…… and yang paling best, badan aku menjadi kurus tetiba.. 10kg la jugak dalam masa tak sampai 2 bulan….

Aku suspek tyroid…. Walaupun tangan aku belum mengeletar…. Sebab abah aku dapat benda yang sama.... penyakit keturunan.....

Sabtu, seminggu seblum raya.. aku pegi check darah.. Isnin pagi...Positive... aku dapat hhyertyroid... Relax.. relax.. penyakit nie x berapa bahaya sangat... tapi tetap ada risiko nya......

Selasa 7.9.2010.. aku start ambik Camozol..... ( aku terlupa sungguh aku bf Irfan)..... 19.9.2010.. nasib baik Irfan ok.. tak tereffect ubat aku.... Doktor tukar ubat ....propyl ubat nie bolehkan aku BF... aku aku ingat nak stop BF... sebab aku makan ubat .. kesian Irfan.......

So sekarang aku memulakan medication.... Doktor estimete dalam 1 tahun lebih... insya aku OK...Kesan penyakit nie... aku sekarang x boleh mengandung..... ( susah nak dapat) mmm... aku berdoa banyak-banyak... aku still nak baby lagi.... at least sorang lagi......

Insya allah bila sehat.. Semoga rezeki aku still aku....nak tahu detail penyakit nie and symptop dia.. refer hyperthyroidism.

Bahasa mudah... tyroid nie menyebab metabolisme badan laju laju... so walaupun tgh tido... macam tgh berlari... hehhe.......mmmm...... Tolong doakan aku semoga cepat sembuh.. Amin

Monday, September 13, 2010

Tuesday, August 10, 2010

Tertekan..........

teruk sangat ker, sampai interview pun x dapat?
Better for me to find another job...... arrrggggh...

Saturday, June 19, 2010

Friday, June 11, 2010

Minggu yang sebuk.....

Minggu lepas, minggu yang sangat sebuk... dengan Stock take, Profit training untuk store manager...pada masa yang sama balik kg... bercuti dekat Bukit merah lake Town.. bawa anak-anak makan angin......
Gambar.. nanti la upload....a few more week.. hubby nak pegi oversea.. training... uwwaa.. kena tinggal... selalu aku jer yang pegi outstation......1st time nie... tak sure macam mana anak-anak nanti......

Tuesday, May 18, 2010

Microelectronic Dept (MIIMOS) Gathering at Janda Baik


Last 8hb May, my hubby nyer department buat gathering dekat Janda Baik. First time jejak kaki kat sini, wah bestnya tempat nie.... Udara segar, dengan jeram dekat sebelah rumah. Kitaorang sewa dekat Wadi Samrah. Memang layan la tempat nie........

View Dari Jeram
Swimming Pool
Swimming Pool
Irfan And friend
Aida
Depan Rumah
Jeram SebelahRumah
Nie la banglo yang disewa
Tempat BBQ
Anak sungai...
TV Area
Ruang Tamu
Dapur
Our family
Ruang makan

Anis Batrisyia's 6th Birthday and Housewarming

Alhamdullilah.. last Saturday dah selamat buat kenduri masuk rumah baru sekali dengan birthday Anis...... Tukang masak semua diimport dari Penang.. Thank you very much to my beloved family.....
Sebelah pagi kitaorang buat tahlil dan bacaan yassin... dan makan-makan start pkul 12.30 pm.... Main menu pulak adalah Nasi hujan panas, ayam masak merah, daging kicap, dalca, air asam tomato, dan udang masak merah. Side menu laksa penang. Dessert pulak kek coklat, puding caramel, brownies chesse, cendol, bubur caca, isk...pendek kata... macam-macam ada......
Kek Anis, aku tempah dari kak anna memang sweet sangat-sangat.......insya allah bulan 10 nie buat birthday Aida pulak............
Kita layan jer la gambar.......

Air asam tomato- penang specialty
Ayam Masak merah
Kek coklat moist, Kek lapis and brownies cheese - homemade

Tgh bukak hadiah....
Baca Yassin
Pandangan dari depan rumah
Khemah depan rumah
Daging masak kicap
Udang masak cili
Cendol
Cheese tart
Assorted cakes.. semua homemade
acara potong kek
Nie la birthday cake yang order dari kak anna