Wednesday, October 14, 2009

Bukit Tinggi Trip 2009

Pada 4-5 October yang lepas, kami jalan-jalan ke Bukit Tinggi Pahang.. dah lama teringin nak duduk dekat hotel dekat Colmar Tropicale tu.. sebelum nie pergi tinggl dekat Meranti Park Suite.. This time bawa MIL and FIL jalan-jalan sekali......kami beli masa MATTA fair.. so dapat murah.......

Ok lah trip kali nie.. cuma maybe sebab Irfan still baby, malam tue, dia menangis macam nampak sesuatu.. aku dengan hubby dah tak tau nak buat apa......tapi alhamdullilah.. lepas baca-baca ayat Al-Quran.. Irfan pun lena sampai subuh.......kalau ingat-ingat balik.. horor jugak.. selalu kalau jalan-jalan.. abah aku akan join.. so kalau anak-anak kembung ker, nangis ker... dia akan setelkan.. kali ni kami jer....PIL maybe tak dengar kot masa Irfan nangis kuat tue.....

Oklah.. layan jer gambar-gambar nie...


Kakak Anis naik donkey....

Aida naik donkey
Irfan yang happy tengok swan
All family trip members
from our room
3 siblings

Happy Birthday Aida 3rd

3rd October yang, aku buat bithday celebration untuk Aida.. sempena birthday Aida yang ke 3..yang jatuh pada esoknya 4 oct... alang-alang dalam musim raya nie.. aku buat open house sekali.....

Kek bithday aida di order dari Kak Anna dari Putrajaya... memang sedap kek dia.... cantik... theme cake, Dibo the Gift Dragon.. since Aida sangat suka pada Bunny......

Menu aku ala-ala jer.. aku buat bihun sup, nasi impit kuah kacang, sate, rendang, lemang and desert dia cendol.....

Thanks pada semua yang hadir.....

Cu and her housemates.. import from Unisel
MIL Kek Lapis...
Tiup lilin...
Aida and her bithday's cake
The menu...

Raya 2009 - Bukit Mertajam

Tahun nie 1st time raya dua-dua negeri.. maklum la kan.. utara selatan... heheh lagipun cuti Ju*co max 5 hari jer.... tapi tahun nie.. zubir kena ambik force leave sampai ahad.. so apa lagi.. aku balik keja 1 hari.. petang lepas keja balik Penang pulak......

Hari Sabtu ada "open house".. menu macam-macam... bihun sup, nasi tomoto, rendang, ketupat, cendoi.....
Tetamu.. sampai ke malam...... licin semua makanan....
tengok menu-menu dia....

Homemade cendol
Bihun Sup

Assorted Menu
Sate

Friday, October 09, 2009

Raya 2009 - Johor

Tahun nie turn raya di Johor.......theme tahun nie Silver @ kelabu..... kita layan jer la gambar-gambar nie......

Gambar Mama and Abah
Abah, Mama, Aida and Anis.. Irfan tido...