Friday, April 06, 2012

Singapore Trip 9th -10th March 2012


Day 2

 Part I

Sarapan pagi, kami still ambik Nasgera... kali nie nasik lemak pulak..... mm.. oklah buat sarapan.. kenyang anak-anak.....Kami gerak dari hotel dalam pukul 9.30 pagi.. Today event : Singapore Zoo. China Town, and Merlion Park. ( kalau tengok dalam list this zoo is no 1 zoo in the world)
Macam biasa, tiket dibeli online.. ntah.. tak ingat berapa harga dia... tapi untuk parking, SD5... bayar guna auto pass.....


Malas nak citer panjang panjang dekat zoo... tapi if nak descripe in one word... “superp” memang padan lah dia no 1 dalam dunia.....dekat zoo ni ada banyak activities.... @animal show... yang sempat kami tengok Rain Forest Animal Show, Elepant Show... naik bot...


Satu lagi tarikan dekat Zoo ni adalah Kid’s World... Kat sini ada water world ala-ala kat sunway lagoon tu..so boleh budak-budak main main air.... Hari nie lunch kami ada lah KFC... kalau kita tengok dekat depan pintu KFC ada cop Halal Singapore...... kami ambik family bucket dia.... consist of 9 ketul ayam, air, ada chicken popcorn, whipped potato, coleslaw.. murah ok untuk SD la.. semua tu SD30.. janganlah  convert dengan duit dollar.. surelah mahal.....


Masa makan dekat zoo nie.. hujan turun dengan lebatnya... nasib baik kami ada beli poncu kat Malaysia... so semua ada sorang satu...... disebabkan hujan, maka kami tak abis nak round satu zoo.....
Apa-apa pun kami keluar dari zoo dalam kul 7 jugak la..... Facility? Toilet, as usual banyak.... tapi surau takde kat sini... dia ada convert satu bilik sakit jadi surau dekat area Night Safari....telekung memang takde.. kena wuduk dekat toilet.....



 lepas tengok Elephant show



 Kid's World
 Naik Bot



Part II

Actually lepas zoo, our destination adalah china town... tapi oleh kerana semua anak-anak dah terlentok..... dan GPS bawa kami ke China Town Public people packing yang aku tak boleh agak kat mana China town.. + beberapa kali tawaf china town, terus cancel mood nak beli souvenir .....

Then kami pun gerak ke Merlion plak..... nak ambik ambik gambar kat situ konon sambil tengok Hotel yang macam perahu tu.. tup-tup..tempat parking yang diset GPS full... sudah... mana nak terjah lagi....kalau kat Malaysia, boleh jer parking kat mana-mana... nie sebabkan dekat Singapore.. so last sekali aku ajak hubby, jom balik jer la... anak-anak pun dah hanyut dibuai mimpi......

So.. kami terus jer gerak kearah Tuas balik.... banyak jugak yang regret.... nak beli souvinier tak dapat.. nak ambik gambar dekat merlion pun... tak dapat... sebab tu aku awal-awal, ajak pergi dulu China Town dengan merlion... sebab kalau petang budak-budak dah letih... degil dia tak nak..... nak ikut stamina dia saja.......geram pun ada masa tu....

By kul 10pm, kami dah ada dekat Malaysia... heading to my BIL, untuk tumpang bermalam.....

So sekian saja kisah perjalanan ke Singapore this time.. Autopass banyak lagi balance.. so lain kali kami datang lagi...



No comments: