Thursday, February 26, 2009

Breastfeed

Hari nie hari yang ke 46... Alhamdullilah.. aku fully breastfeed Irfan.. walaupun masa awal-awal pantang, aku hampir-hampir give up.... 
aku respect betul working-working mother yg breastfeed baby... kalau diaorang boleh.. aku pun boleh.......cuma aku risau bila kena outstation.....

semakin hari knowlegde aku makin banyak pasai EBM nie....... napalah masa 1st baby dulu aku takde awareness .... menyesal..... kesian Anis.....

Sekarang daily, aku mampu buat 12 auns susu... keep stock sebelum masuk keja........

Ya Allah.. berilah aku semangat untuk menyusukan Irfan.. sehingga 2 tahun.. Amin...

2 comments:

cik puan daun said...

farah.. chaiyo!! chaiyo!!!

-------------------- said...

hehhehe.. ko pun boleh nanti...kena kuat tekad dengan azam jer... selalunya mother cepat give up.. aku pun mula-mula nak give up jugak...