Tuesday, November 25, 2008






32 minggu..


Visit Singapore........

Khamis 20/11/2008
Starting Khamis (20/11/08), kami bertolak ke Johor, singgah di rumah MIL for lunch, then bertolak ke Johor Bharu. Sampai JB dah malam.... rehat.. sebab esok kami akan mulakan perjalanan awal....

Jumaat 21/11/2008
Seawal 5 pg, semua dah bangun, bersiap-siap untuk memulakan perjalanan.. pkul 6.30pg, kejutkan anak-anak, siap-siap dan sarapan.....Van sampai pkul 8 pagi
Sampai di Imigresen Malaysia, dalam pkul 8.40 pg... kejap dah setel.... tapi bila sampai kat belah Singapore, almost 2 jam, baru selesai..... 10.40 baru keluar........lamanya.......sangat-sangat tak friendly...... they should improve their customer service...... tak guna duk iklan-iklan, uniknya Singapora, tapi, bila ada pelancong tak 'welcome' langsung...pkul 11 pagi baru start nak berjalan-jalan....
Geylang --> Arab Street --> Sentosa Island
Lunch kat sini... the shopping dekat Geylang mall........by 1.30pm, we moved to Arab Street......
shopping kat Arab Street sampai pkul 4+..... semayang di Masjid Sultan.... Di sini kami terserempak dengan Sultan Kedah and Ex- MB Kedah.. bershopping.........
Lepas semayang, kami bertolak ke Sentosa.....tak banyak aktiviti di Sentosa....... cuma malam, kami tengok "Song of The Sea" bertolak balik ke JB dalam pkul 11.00mlm.......

Nasib baik kali nie tak lama dkt Imigresen, anak-anak semua dah tidur.. jenuh jugak turun-naik kat Imigresen, sebelum dapat naik van balik.......
sampai di JB, kami singgah di Danga Bay, utk dinner + supper.....We reached home pkul 1.00 pg...letihhhhhnya........


22/11/2008
Semua orang letih... selepas breakfast, kami bertolak ke batu Pahat, utk hantar MIL balik...... family aku singgah kat Ayer Hitam, lepas tu kami bertolak ke PD.
check in dekat Marina Villas, pkul 7 malam...... malam.....rehat-rehat.....
pagi-pagi... budak2 dah merengek nak mandi swiming pool.........lepas mandi swimming pool... kemas-kemas barang, pkul 12.00pm, check out
sampai kl pkul 2ptg, then siap-siap pulak utk pegi UNISEL, jumpa chu.... uhhh.. penatnya........
Kami sampai balik ke rumah pkul 8.00 mlm.......
4 hari cuti-cuti Malaysia..... hehehhe









No comments: